ΘΕΜΑ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ!

ΘΕΜΑ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΉΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξανδρούπολη, 17/4/2021

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Σε Γραπτή Ερώτηση προχώρησε χθες (16/4/2021) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, μεταφέροντας το συλλογικό αίτημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν.Έβρου, αναφορικά με την οικονομική στήριξη συγκεκριμένων αγροτών-καλλιεργητών βάμβακος.

Με την παρέμβαση του διαβιβάζει & την κοινή επιστολή των τριών (3) Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού, ήτοι των Α.Σ.Δ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ», Ε.Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΕΒΡΟΥ και Α.Σ.Κ.Γ.Ε. «ΣΟΥΦΛΙΩΤΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ», με την οποία ζητούν να καταστεί εφικτή η δυνατότητα διόρθωσης της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του προηγούμενου έτους, προκειμένου να στηριχθούν και οι παραγωγοί οι οποίοι δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την προβλεπόμενη ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης που ανήκουν (πλαφόν), που ορίζονται τα εκατόν πενήντα (150) κιλά, με αποτέλεσμα να μην τους καταβληθεί η Συνδεδεμένη ενίσχυση.

Υπογραμμίζεται δε, ότι κάθε χρόνο υπήρχε συνεννόηση μεταξύ του ΥπΑΑΤ και του αρμόδιου φορέα, του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε η ελάχιστη διαφορά που μπορεί να οφειλόταν σε ζυγιστικό, αριθμητικό ή στρεμματικό λάθος γινόταν δεκτή, κατόπιν υποβολής ενστάσεων εκ μέρους των βαμβακοκαλλιεργητών στην συμπληρωματική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται δυστυχώς μέχρι τώρα & φέτος!

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας να ισχύσει η διαδικασία των προηγούμενων ετών προκειμένου να αποφευχθεί σημαντική οικονομική ζημιά για τους λιγοστούς αγρότες του Νομού!!