Επιστολή των αγροτικών συνεταιρισμών του νομού Έβρου 16-04-2021προςΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ,ΛιβανόΠρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δ.ΜελάΒουλευτή Έβρου, κ. Χ.ΔερμεντζόπουλοΒουλευτή Έβρου, κ. Α,ΔημοσχάκηΒουλευτή Έβρου, κ, Σ.ΚελέτσηΒουλευτή Έβρου, κα, Α,Γκαρά

ΘΕΜΑ: ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙOΥ ΕΣοΔΕΙΑΣ 2020

Στην περιοχή του Νομού ‘Εβρου, υπάρχουν καλλιεργητές βαμβακιού, που δεν πληρώθηκαν τηνειδική ενίσχυση, που καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον προηγούμενο μήνα.

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εξαιταίας των περιορισμων για τον COVID-19, η μηπληρωμή μιαò αναμενόμενης ενίσχυσης, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στουςαγρότες-καλλιεργητές, ο προυπολογισμός της κάθε αγροτικής εκμετάλλευσης βασίζεται σεσυγκεκριμένες εισροές και η ανατροπή πληρωμών, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Ζητούμε την κατανόηση σας, για λογαριασμό των απλήρωτων μελών των συνεταιρισμών μας, καιόλων των παραγωγών οι οποίοι για λιγοστά κιλά, δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την ελάχιστηστρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης που ανήκουν (τα 150 κιλά το στρέμμα).

Ζητούμε τη διόρθωση τηò Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Έτους 2020, ως προς τα επιλέξιμααγροτεμάχια με βαμβάκι, (όπως γινότανε όλα τα τελευταία χρόνια ) ώστε καθιστώντας μηεπιλέξιμο κάποιο αγροτεμάχιο, καλύπτεται το πλαφόν της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειεςΑγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” – Πρόεδρος Λ.ΚουμπρίδηςΕνωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Διδυμοτείχου -‘Εβρου -Πρόεδρος,, Α.Σ.Κ.Γ,Ε, “Σουφλιώτικα Κελάρια”, Πρόεδρος-ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΙΤΣΙΚΙΔΗΣ