Στις 24 Μαρτίου πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το πρώτο «πακέτο» συνδεδεμένων

Στις 24 Μαρτίου πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το πρώτο «πακέτο» συνδεδεμένων

Στις 24 Μαρτίου ετοιμάζεται να πληρώσει την πρώτη «παρτίδα» συνδεδεμένων ενισχύσεων στους δικαιούχους αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ακόμη δεν έχει βγει ανακοίνωση, ενώ το ποιες συνδεδεμένες θα πληρωθούν έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από τον υπουργό, Σπήλιο Λιβανό.

Οι πληροφορίες λένε ότι πλέον είναι όλα έτοιμα για την πληρωμή της Τετάρτης, χωρίς προβλήματα και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα μέσω ΑΤΜ. Όσον αφορά τα ποσά, ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ελέγχων. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει και η απαραίτητη διαδικασία ενστάσεων γι αόσους μείνουν απέξω, για να πληρωθούν στην επόμενη «παρτίδα» που έχει προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τότε αναμένεται να πληρωθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και της ζωικής παραγωγής, παρόλο που πέρυσι, ειδικά στα βοοειδή, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση .

Ποιες συνδεδεμένες ενισχύσεις πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον Μάρτιο

Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, τον προγραμματισμό των πληρωμών των συνδεδεμένων ενισχύσεων και τα ποσά που αντιστοιχούν, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έτσι, για τον μήνα Μάρτιο αναμένεται να πληρωθούν τα παρακάτω καθεστώτα ενίσχυσης:

  • Ειδική Ενίσχυση βάμβακος: 187.344.000 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων σανοδοτικών φυτών (μηδική κ.ά.): 25.256.552 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια σκληρού σίτου: 11.743.009 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών ψυχανθών: 6.684.367 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση: 4.774.548 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια καρπών με κέλυφος: 3.914.336 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την Καλλιέργεια μήλων: 3.914.336 ευρώ
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια τεύτλων 3.340.000 ευρώ

αναδημοσίευση από https://www.agro24.gr/agrotika/pliromes/epidotiseis/stis-24-martioy-plironei-o-opekepe-proto-paketo-syndedemenon